Abonare

Aboneaza-te acum si profita de avantaje!

Nume
Prenume
Compania
E-mail
Telefon
Adresa
Data nasterii
Cod postal
Tara
Perioada 6 luni - 100 lei1 an - 180 lei

Plata trebuie facuta in contul RO33OTPV110000288920RO01 deschis la OTP Bank Romania.
Confirmarea platii trebuie trimisa prin Email la adresa caesar@automedia.ro sau prin posta la adresa Autofan Company, Aleea Privighetorilor, nr. 82-84, bloc B, parter, ap.1, sector 1, Bucuresti, Cod Postal 014031.
Va rugam specificati pe documentul prin care faceti plata la banca "Pentru abonament caesaremporium.ro"
Dupa primirea confirmarii platii in contul mentionat veti primi la adresa de Email specificata de dvs. un nume de utilizator si o parola cu care puteti avea acces pe site.
Pentru orice alte detali, va rugam sunati la tel. 021-780.28.00


Sunt de acord cu Politica de confidentialitate

[recaptcha size:compact]

Piața online de artă a urcat la 4,64 miliarde de dolari

Vânzările online de opere de artă s-au majorat cu 9,8% în 2018 atingând 4,64 miliarde de dolari, în pofida unei încetiniri a creșterii pentru al treilea an consecutiv, potrivit unui raport publicat de compania de asigurări Hiscox.

Acest domeniu, care îi atrage pe tinerii artişti şi pe colecţionari, a beneficiat de un „boom” al pieţei de artă în ultimii ani, însă incertitudinile geopolitice şi economice ar putea să testeze rezistenţa cumpărătorilor online în 2019, potrivit autorilor acestui raport.

Deşi creşterea din 2018 a fost mai puţin susţinută decât cele înregistrate în ultimii ani, asiguratorul Hiscox mizează pe o continuare a tendinţei, cu o creştere medie de 15% pe an prognozată în următorii cinci ani. Astfel, piaţa online a operelor de artă ar putea să ajungă la 9,32 de miliarde de dolari în 2024, potrivit experţilor de la Hiscox.

„Aşteptăm să vedem cine vor fi câştigătorii şi perdanţii pe această piaţă care rămâne fără îndoială suprapopulată”, a explicat Nicolas Kaddeche, directorul departamentului de Arte Frumoase din cadrul filialei franceze a companiei Hiscox.

„Încrederea în viitorul platformelor de vânzări online începe să scadă, asistăm, poate, la o conştientizare a faptului că piaţa va creşte mai puţin repede decât se anticipa”, a adăugat el.

77% din platformele online contactate de Hiscox s-au declarat optimiste pentru viitoarele 12 luni. Încrederea lor este în scădere însă în raport cu anul trecut.

Clientela tânără (între 20 şi 35 de ani) asigură peste 40% din volumul vânzărilor online, potrivit raportului 2018

Pentru neofiţi, prezenţa într-o galerie de artă poate fi intimidantă, iar piaţa operelor de artă devine pentru ei accesibilă prin intermediul unui computer. Această piaţă în expansiune se confruntă însă cu o rezistenţă tot mai puternică, iar marii „galerişti” parizieni consideră că este „o erezie” ca publicul cumpărător să nu vină să admire opere de artă în spaţiile lor expoziţionale.