Abonare

Aboneaza-te acum si profita de avantaje!

Nume
Prenume
Compania
E-mail
Telefon
Adresa
Data nasterii
Cod postal
Tara
Perioada 6 luni - 100 lei1 an - 180 lei

Plata trebuie facuta in contul RO33OTPV110000288920RO01 deschis la OTP Bank Romania.
Confirmarea platii trebuie trimisa prin Email la adresa caesar@automedia.ro sau prin posta la adresa Autofan Company, Aleea Privighetorilor, nr. 82-84, bloc B, parter, ap.1, sector 1, Bucuresti, Cod Postal 014031.
Va rugam specificati pe documentul prin care faceti plata la banca "Pentru abonament caesaremporium.ro"
Dupa primirea confirmarii platii in contul mentionat veti primi la adresa de Email specificata de dvs. un nume de utilizator si o parola cu care puteti avea acces pe site.
Pentru orice alte detali, va rugam sunati la tel. 021-780.28.00


Sunt de acord cu Politica de confidentialitate

[recaptcha size:compact]

Canicula amenință producția unei celebre băuturi franțuzești

Canicula Cassis de Dijon

Canicula înregistrată la sfârşitul lunii iunie în Europa a distrus aproximativ 50% din recolta de coacăze negre din Franţa, ameninţând producţia de lichior Cassis de Dijon, o specialitate utilizată în cocktailuri precum kir, a avertizat luni sindicatul producătorilor acestei băuturi celebre.

„Un fenomen de o astfel de amploare nu a mai fost niciodată observat în trecut”, a precizat Francois Battault, preşedintele sindicatului.

Culturile franceze de coacăze negre acoperă o suprafaţă de 2.000 de hectare şi furnizează o producţie potenţială de 7.000 de tone, graţie căreia Franţa este a treia ţară producătoare din Europa.

„Varietatea Noir de Bourgogne, cultivată doar în Franţa şi utilizată la fabricarea lichiorului Creme de Cassis de Dijon, a fost deosebit de afectată” în toate regiunile de producţie, în principal în centrul ţării, în Burgundia, Val de Loire şi Rhone-Alpes, potrivit marilor producători de lichioruri franţuzeşti Lejay-Lagoute, L’Heritier-Guyot, Edmond Briottet şi Gabriel Boudier.

„Este o situaţie extrem de dificilă pentru producători, a căror rentabilitate a recoltelor este compromisă şi, de asemenea, este o situaţie inedită pentru procesatori, din care şi noi facem parte, pentru că nu vom putea să răspundem tuturor cererilor”, a adăugat Francois Battault.

„Este în special cazul pentru producţia de lichior Creme de Cassis de Dijon, care se bazează pe o alegere minuţioasă a fructelor utilizate”, a prevenit el.

Temperaturile au depăşit la sfârşitul lunii iunie pentru prima dată pragul de 45 de grade Celsius în sudul Franţei.

„Pagubele merg până acolo încât afectează planta însăşi în anumite situaţii (…) generând temeri legate de repercusiuni pentru recolta viitoare”, au atenţionat producătorii de lichior franţuzesc.

De mai mulţi ani, condiţiile climatice nefavorabile din timpul perioadei de înflorire au provocat scăderi recurente ale producţiei de coacăze negre, au reamintit ei.