Abonare

Aboneaza-te acum si profita de avantaje!

Nume
Prenume
Compania
E-mail
Telefon
Adresa
Data nasterii
Cod postal
Tara
Perioada 6 luni - 100 lei1 an - 180 lei

Plata trebuie facuta in contul RO33OTPV110000288920RO01 deschis la OTP Bank Romania.
Confirmarea platii trebuie trimisa prin Email la adresa caesar@automedia.ro sau prin posta la adresa Autofan Company, Aleea Privighetorilor, nr. 82-84, bloc B, parter, ap.1, sector 1, Bucuresti, Cod Postal 014031.
Va rugam specificati pe documentul prin care faceti plata la banca "Pentru abonament caesaremporium.ro"
Dupa primirea confirmarii platii in contul mentionat veti primi la adresa de Email specificata de dvs. un nume de utilizator si o parola cu care puteti avea acces pe site.
Pentru orice alte detali, va rugam sunati la tel. 021-780.28.00


Sunt de acord cu Politica de confidentialitate

[recaptcha size:compact]

Tomatina – bătălia cu roșii a transformat străzile din Bunol în râuri de… bulion

Tomatina

Mii de persoane au participat pe 28 august la celebra bătaie cu roşii, Tomatina, organizată anual în oraşul Bunol, în timpul căreia străzile acestei localităţi spaniole sunt acoperite de sucul rezultat din strivirea mai multor tone de tomate.

Organizatorii festivalului anual Tomatina au aruncat în mulţimea de participanţi 145 de tone de roşii coapte din şase camioane de dimensiuni mari, iar întregul oraş a devenit foarte repede o veritabilă „mare” colorată în roşu şi portocaliu.

Unii dintre participanţi au purtat ochelari speciali pentru a îşi proteja ochii, iar anumite clădiri au fost drapate cu prelate pentru a-şi apăra faţadele, în timp ce altele au fost udate copios cu suc de roşii, creând un decor ce părea desprins din universul picturii şi al artei moderne.

Se spune că Tomatina îşi are originea într-o altercaţie izbucnită spontan între sătenii din Bunol în anul 1945.

Evenimentul a fost interzis pentru o vreme în anii 1950 în timpul dictaturii generalului Francisco Franco, însă a reuşit să supravieţuiască şi şi-a recâştigat popularitatea în anii 1980. În prezent, Tomatina atrage mulţimi uriaşe de turişti din străinătate dar şi din Spania.

Municipalitatea locală a distribuit peste 20.000 de bilete pentru ediţia din acest an a festivalului.